Nazomer Nachtlicht 2015

Project Description

De aanleiding voor dit project is de zoektocht van kunstenaar Ronja Mooij naar originele manieren om door middel van kunst in combinatie met natuur, mensen onder te dompelen in een andere wereld en een bijzondere ervaring te laten ondergaan. Doel hierbij is mensen bewegen, inspireren en verwonderen door het gebruik van de combinatie verschillende kunst vormen en natuur.

Het project beslaat een avondwandeling die bezoekers in kleine wandelgroepjes langs verschillende kunstvormen leidt. Zij lopen over een pad dat aan weerzijden is verlicht met kaarsen en lampions. Onderweg werden de wandelaars verrast door optredens als een klassiek harp stuk, moderne dans, een verhalenverteller, een mysterieuze acrobatische act in de bomen en een koor wat van uit het donkere bos zich samen voegde met de groep wandelaars. Dit alles speelde zich af in een van de mooiste bossen die Nederland rijk is: Landgoed Elswout. Ook de bomen, elvenbankjes, heuvels met mos en wateren kregen aandacht.

Het thema van deze editie was ‘ode aan de natuur, leven en groei’. Iedere performance verbeelde op geheel eigen wijze een elementen uit de natuur.

Klik hier voor meer informatie over volgende edities.

 

Project Details

  • Jaar2015
  • MateriaalNatuur, Artiesten, Kunstenaars
  • TechniekConceptueel
  •