Geur Meditatie

Project Description

Veel mensen weten dat meditatie goed is voor lichaam en geest. Meditatie helpt bijvoorbeeld om te ontspannen, emotioneel stabieler te worden, meer rust en bewustzijn te creëren van je zelf, je lichaam en je omgevingen.

Van jongs af aan is Ronja al gefascineerd door geuren. Geuren hebben een grote invloed op onze emoties en gevoel. Dat komt doordat geurstimuli direct worden verwerkt in gebieden van de hersenen die een emotionele functie vervullen. Ook zijn geuren verbonden aan herinneringen. Onbewust worden geuren samen met de fysieke omgeving als een herinnering opgeslagen. Zodoende bouwt iedereen gedurende zijn leven een persoonlijke geurendatabase op.

Zo kun je door de geuren tijdens een geur-meditatie gemakkelijker de gedachtes even laten voor wat ze zijn. De geuren brengen je direct bij je gevoel en helpen je te focussen op je lichaam en alle sensaties die de geuren in je lichaam teweeg brengen. Iedere geur kent zijn eigen gevoel, herinnering en emotie. Het is een komen en gaan als de zee, gevoelens komen op en gaan weer weg. Deze reis is speels en heeft een diepe werking. Zo zal je door middel van geur tot rust worden gebracht, verwarmt, verblijd, verrast, mee naar plekken genomen (in jezelf) die je dacht al vergeten te zijn. Door je te focussen op de ademhaling neem je de geur en alles wat daarbij komt kijken in je op en laat je het weer los, letterlijk en figuurlijk. Deze geur-meditatie brengt bewustzijn in het effect van geur op je gemoedstoestand en schenkt je zo een nieuwe dimensie om jezelf, geuren, emoties en het leven te ervaren

Geur-meditatie boeken

Deze geur-meditatie kan ik in verschillende settings organiseren. Volledig afgestemd op de locatie, evenement of personen.

Bij interesse of vragen neem dan contact met mij op.

 

Project Details

  • JaarVanaf 2010
  • MateriaalGeur installatie
  • TechniekCustom
  •  

3 Comments

Karine
  • dec 4 2016
Dit was een geweldige ervaring! De geuren nemen je echt even mee op reis. Heel prettig om mee te maken.
Laila
  • dec 4 2016
Levenskunstenares Ronja Mooij prikkelt de zintuigen; met veel liefde, aandacht en passie zorgde zij voor een heerlijke meditatie vol geursensatie. Geuren die de neus prikkelen; sommigen bekend, andere geuren waren lastiger thuis te brengen. De diversiteit aan geur maakte het verrassend en door de meditatie werd ik dichter tot mijzelf gebracht. Wat mij betreft had deze ervaring nog veel langer mogen duren!
Suzanne
  • dec 4 2016
Door de meditatie raakte ik na 10 minuten in een trance staat waar ik letterlijk kon voelen dat er 'iets' in mijn hersenen gebeurde, daarna voelde ik me heel rustig en ontspannen, ik kreeg inzichten tijdens de meditatie, op een dieper niveau dan het denken zelf, absolute aanrader voor iedereen. Ronja's rustige stem begeleid je door de oefening heen zodat je nog dieper kunt ontspannen en de geuren toe kunt laten. Ze doet dat heel authentiek en integer, love it

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *