Inspiratie tekst voor #nazomernachtlicht2018

Inspiratie tekst voor #nazomernachtlicht2018

  • Posted by Ronja
  • On 27 juni 2018
  • 0 Comments

Heel blij met deze net geschreven- Inspiratie tekst voor #nazomernachtlicht2018

Ontwikkeling

Wanneer je als mens de natuur wat vaker observeert, dan zie je dat zowel lichte als donkere tijden er bij horen. Deze geven contrast, maken het verschil, geven waardering en bewondering. Deze kringloop maakt dat niet alleen de bloem op zijn hoogte punt van bloeien wordt gewaardeerd, bewonderd, niet alleen het moment van opperst geluk. Maar alles. Het hele proces. Dan zie je dat zo veel meer dingen logisch zijn, er gewoon weg bij horen. Dit maakt het niet makkelijk maar, helpt misschien soms om je niet te verzetten en de stroom mee te gebruiken.

In de natuur is dit als vanzelfsprekend dat de dingen zich ontwikkelen. Dat gebeurd als vanzelf, en toch ook weer niet, het kost energie, de kring wordt gelopen en zo ontwikkeld er van alles. Stilstaan is in de natuur niet mogelijk.

Neem als voorbeeld de donkere aarde, in deze massa huist meer energie en kracht dan dat jij misschien op het eerste gezicht kunt voorstellen. Uit de donkere aarde groeien planten en gewassen die ons voeden, ons laten groeien, bloeien en ontwikkelen. Ons de kracht geven iedere dag om weer op te staan. Ondersteund ons bij iedere stap die we zetten. Hier komt energie en vruchtbaarheid uit om te kunnen leven.

Zo zie je ontwikkeling in een zaadje die uitgroeit tot plant, bloemen vormt zijn hoogte punt bereikt. Onder de juiste omsrandigheden. Om vervolgens weer af te sterven om een gezonde nieuwe bodem te vormen voor het volgende leven, een nieuwe ontwikkeling mogelijk maakt. Zo ontwikkelt de dag in de nacht. De zon wisselt af met de maan. De winter hoort er net zo bij als de zomer, de droogte er net zo bij als de regen. Zo ook horen de tranen er net zo bij als een lag. De frustratie net zo veel als de opluchting. De rust net zo veel als de drukte. De aanspanning net zo veel als de ontspanning.

Hopen dat dit niet zo is, wensen dat je deze wetten kunt veranderen, creëert waan, maar vooral onnodige spanning. Hopen dat de zon altijd schijnt.

Als je moe bent,  niet mag rusten.

Je honger hebt, niet mag eten.

Je wilt huilen. Maar dit niet kunt waarderen. Krijg je dat de balans zich in andere bochten vringt.

Nazomer Nachtlicht verwelkomt het donker en laat zien hoe vertrouwd je er mee kan zijn. Nazomer Nachtlicht is op een van de laatste zomer avonden. Waanneer de dagen korter worden,  de donkerte en kauw zich langzaam aandienen. Je over kunt geven aan deze natuurlijke form van verandering. Rustig de donkerte in mag stappen. Dan kun je zien wat er allemaal voor wonderlijks verborgen ligt in dit donker. Op het eerste gevoel brengt het donker misschien iets van weerstand mee, angst voor het onbekende. Omdat je nog niet weet wat je te wachten staat. Maar het gevoel van overwinning, wanneer je durft te tasten, te zien, er in durft te stappen, en te vertrouwen is ongekend. Te weten dat het je niet zal opslokken, je geleid wordt door de kleine lichtjes die er altijd zijn.

Geeft voldoening, geeft moed omdat het donker er bij hoort er is, en jij bent in staat deze te doorlopen. Geeft vertrouwen in leven. Dat donkere tijden er ook mogen zijn.

Dit verdiend gevierd te worden. Dat wij na alle uitgelatenheid van de zomer, waarbij de zon ons overgoten heeft met haar warmte en energie, weer de rust en de stilte in zullen gaan, dat het buiten leven zich langzaam weer naar binnen begeeft.

Wanneer we deze kringloop in zijn totaal meer waarderen, stap voor stap de “kring- Lopen”, zie je dat elke fase, elke stap zijn schoonheid kent. Om zo te ontwikkelen.

 

0 Comments

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *