Beste werkgever,

  • Posted by Ronja
  • On 20 maart 2018
  • 0 Comments

Foto door Ellard Vasen

Beste werkgever,

Graag wil ik u wat melden, dat ik van af nu met liefde voor u kom werken.
Daarmee bedoel ik dat ik van af nu de dingen met aandacht zal doen. En aandacht betekend voor mij liefde. Niets meer gehaast doe, om maar zo veel mogelijk af te krijgen, om goed genoeg gevonden te worden. Te forceren iets te bereiken op werk, waardoor ik en uiteindelijk ook mijn omgeving hier helemaal niet blij van wordt. Van af nu kom ik graag werken, maar neem ik zo heel af een toe een momentje rust. Zo als de mensen doen die roken. Even buiten staan en ademen. Dit keer zonder sigaret. Om mezelf te voelen en te genieten van de frisse buiten lucht, wie weet even te rekken en strekken. Om te voelen dat ik niet alleen een hooft en handen heb maar dat de rest er ook mag zijn. Ik zal dit keer niet gehaast mijn lunch naar binnen proppen om vervolgens, of buikpijn te krijgen of honger te blijven hebben waardoor ik constant blijf snaaien. Als ik eet zal ik even de tijd nemen om en er van genieten. Te voelen dat ik dankbaar ben voor het mezelf mogen voeden. Te beseffen wat een vreugd het is dat er zo veel overvloed aan lekker eten is, voor mij, voor ons. Het heeft me veel moeite gekost om langzaam te eten. Graag wil deze gewoonte blijven vol houden. (Snel eten is overigens ook slecht voor je opnamen van voedsel. Ook een reden waardoor ik altijd gaatjes had, en sinds ik goed kauw niet meer. Om dat het speeksel wat vrij komt, tijdens goed kauwen mijn tanden beschermt en de tandplak weg houd, die zorgde voor tand bederf, heeft de tandarts mij laats verteld).
Ik zal aan het eind van de werk dag geen hoofdpijn meer hebben, omdat ik weer ben vergeten (water) te drinken. Waardoor dit keer wel zin heb om de volgende dag te komen werken, fris en fruitig. Ik zal geen pijn meer hebben in mijn blaas omdat ik zo vaak mijn plas op hou, omdat ik denk dat hardwerken en het goed doen beter is dan even plassen wanneer ik moet. Dit alles zal geen uren duren misschien dat het 10 minuutjes over de gehele dag meer tijd in beslag neemt.
Ik zal mijn best doen zo als altijd, maar wanneer het mooi geweest en tijd, dan ga ik naar huis en blijf niet meer zo als eerst om te laten zien dat ik het echt waard ben geld te verdienen. Het klinkt allemaal zo simpel, maar deze kleine dingen maken het fijn en plezierig voor mij en uiteindelijk ook voor jou.

Want ik heb de laatste tijd gemerkt als ik dit niet doe. Dan ga ik u, ja ik vindt het vervelend om te zeggen maar dan ga ik u niet meer aardig vinden, heel stom zelfs. Dan wordt ik boos op je dat je mij de ruimte niet geeft mezelf te mogen zijn. Niet mag voelen in het moment wat belangrijk is om te doen, voor mezelf maar eigenlijk voor iedereen. Dan ga ik me opgesloten voelen. Beperkt. Dan vint ik mijn werk niet meer leuk en wil ik niet meer komen. Nooit meer. En jij hebt het niet eens door gehad.. want ik heb nooit wat gezegd. Nooit wat aangegeven. Ik zal mijn best doen alles af te krijgen wat er op mijn lijstje staat. Maar ik heb de afgelopen jaar gemerkt dat dit lijstje alleen maar langer wordt en geen einde aan komt, zo veel inspiratie en mooie plannen heeft u. Dus liever zorg ik in de tussen tijd wat beter voor mezelf en mijn lichaam. Dan blijf ik het leuk vinden al dat moois watje bedenkt en gaat het me niet tegen staan en vermoeien, maar blijf ik alles met plezier doen.

Mocht hier geen ruimte voor zijn.
Dan kunt u beter iemand anders inhuren.

Maar ik kom graag, met liefde.

Met vriendelijke groetjes,

Ronja Mooij ( ik ben zzp-er dus mijn eigen werkgever, voor de duidelijkheid… )

 

0 Comments

Leave Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *