Geur-meditatie, Yoga Tempel Haarlem

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geur-meditatie, Yoga Tempel Haarlem

5 maart 2017 @ 19:30 - 20:30

€15

Het is inmiddels bij veel mensen bekend dat meditatie goed is voor lichaam en geest.

Meditatie helpt bijvoorbeeld om te ontspannen, emotioneel stabieler te worden, meer bewustzijn te creëren van je zelf, je lichaam en je omgevingen.

Persoonlijk vind ik het moeilijk om me volledig te focussen op bijvoorbeeld mijn ademhaling en niet steeds af te dwalen op de stroom van mijn gedachten. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door geuren. Geuren hebben een grote invloed op onze emoties en gevoel. 75% van menselijke emoties zijn gebaseerd op wat we ruiken in plaats van wat we zien en horen. Dat komt doordat geurstimuli direct worden verwerkt in gebieden van de hersenen die een emotionele functie vervullen. Ook zijn geuren verbonden aan herinneringen. Onbewust worden geuren samen met de fysieke omgeving als een herinnering opgeslagen. Zodoende bouwt iedereen gedurende zijn leven een persoonlijke geurendatabase op.

Als kunstenares is dit bijzondere informatie om mee te werken. Daarom heb ik een workshop ontwikkeld waarbij om de zoveel tijd geuren door de ruimte worden verspreid. Deze geuren komen van verschillende etherische oliën van planten en kruiden.

De workshop begint met een paar oefeningen om de ademhaling te verdiepen. Tijdens deze geleide geur-meditatie help ik je te observeren wat er allemaal boven komt. Iedere geur kent zijn eigen gevoel, herinnering en emotie. Het is een komen en gaan als de zee, gevoelens komen op en gaan weer weg.

Deze reis is speels en heeft een diepe werking. Zo zal je door middel van geur tot rust worden gebracht, verwarmt, verblijd, verrast, mee naar plekken genomen die je dacht al vergeten te zijn.

Door je te focussen op de ademhaling neem je de geur en alles wat daarbij komt kijken in je op en laat je het weer los, letterlijk en figuurlijk. Deze geur-meditatie brengt bewustzijn in het effect van geur op je gemoedstoestand en schenkt je zo een nieuwe dimensie om jezelf, geuren, emoties en het leven te ervaren.

Gegevens

Datum:
5 maart 2017
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
€15
Website:
http://deyogatempel.nl/geur-meditatie-met-ronja-mooij/

Organisator

Ronja Mooij