Geur-meditatie

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geur-meditatie

5 mei 2017 @ 19:30 - 21:15

“De reukzin is fijner dan de vinger, gevoeliger dan het oor en kent meer afwisselingdan het oog.”

 

Mediteren

Veel mensen weten dat meditatie goed is voor lichaam en geest. Meditatie helpt bijvoorbeeld om te ontspannen, emotioneel stabieler te worden, meer bewustzijn te creëren van je zelf, je lichaam en je omgevingen. Persoonlijk vind ik het vaak moeilijk om me volledig te focussen en niet steeds af te dwalen op de stroom van mijn gedachten.

 

Geur

Geuren hebben een grote invloed op onze emoties en gevoel. Dat komt doordat geurstimuli direct worden verwerkt in gebieden van de hersenen die een emotionele functie vervullen. Ook zijn geuren verbonden aan herinneringen. Onbewust worden geuren samen met de fysieke omgeving als een herinnering opgeslagen. Zodoende bouwt iedereen gedurende zijn leven een persoonlijke geurendatabase op.

Als kunstenares is dit bijzondere informatie om mee te werken. Op de kunstacademie heb ik onderzoek gedaan naar hoe dit bijzondere zintuig precies werkt. Als onderdeel daarvan heb ik samengewerkt met een geur DJ. Van hem heb geleerd hoe de geuren evenwichtig te verspreiden door een ruimte, op elkaar af te stemmen en in elkaar te laten overlopen. Dit was verrassend, grappig en gaf een feest echt iets extra’s. Persoonlijk wilde ik verder, nog meer aandacht voor de geur alleen en wat dit met de mens doet.

 

Workshop

Door verschillende geuren toe te voegen tijdens een meditatie kun je gemakkelijker de gedachtes even laten voor wat ze zijn. De geuren brengen je direct bij je gevoel en helpen je te focussen op je lichaam en alle sensaties die de geuren in je lichaam teweeg brengen.
Tijdens deze workshop worden er om de zoveel tijd op een speciale manier geuren door de ruimte verspreid. Deze geuren komen van verschillende etherische oliën van planten en kruiden. De workshop begint met een paar oefeningen om de ademhaling te verdiepen. Tijdens deze geleide geur-meditatie help ik je te observeren wat er allemaal boven komt. Iedere geur kent zijn eigen gevoel, herinnering en emotie. Het is een komen en gaan als de zee, gevoelens komen op en gaan weer weg. Deze reis is speels en heeft een diepe werking. Zo zal je door middel van geur tot rust worden gebracht, verwarmt, verblijd, verrast, mee naar plekken genomen die je dacht al vergeten te zijn. Door je te focussen op de ademhaling neem je de geur en alles wat daarbij komt kijken in je op en laat je het weer los, letterlijk en figuurlijk. Deze geur-meditatie brengt bewustzijn in het effect van geur op je gemoedstoestand en schenkt je zo een nieuwe dimensie om jezelf, geuren, emoties en het leven te ervaren.

 

Geur-meditatie boeken

Deze geur-meditatie kan ik in verschillende settings organiseren. Volledig afgestemd op de locatie, evenement of personen.

Bij interesse of vragen neem dan contact met mij op.

Gegevens

Datum:
5 mei 2017
Tijd:
19:30 - 21:15
Website:
https://www.yogacentrumhoofddorp.nl/activiteiten/geur-meditatie/